Kablosuz Mouse / Fare Pil Taktıktan Sonra Çalışmıyor İse Ne Yapmak Gerekir?

Written By blogyazari on 2 Ocak 2014 Perşembe | 15:41

Başıma gelen bir olaydan yola çıkarak size ne yapmanız gerektiğini yazacağım. Eğer kablosuz farenin pillerini yenileri ile değiştirildi fakat kablosuz fare çalışmıyor ise bu yazıyı dikkatlice okuyunuz. Benim satın aldığım kablosuz fare (Wireless mouse) iki pille çalışıyor. Bir süre sonra pilleri bitti. Yenileri aldım, eskilerinin yerine tek tek taktım çalışmadı.

Ne yaptıysam çalışmıyordu. Aç - kapa tuşunu denedim olmadı. Meğer eski biten pilleri hepsini tamamen sökmek ; yeni pilleri ondan sonra takmak gerekiyormuş. Bu arada on off tuşu da kapalı olsa iyi olur.  Evet saçma ama fare bu şekilde çalıştı.Sanırım piller kablosuz farenin içinde paralel bağlı olduğu için böyle bir sorun ortaya çıkıyor. (Bu teknik bir konudur.)  Yeni pilleri takarken içinde eski pillerden biri daha kalmamalı. İşte satın aldığım kablosuz farenin böyle bir püf noktası var.

Kablosuz fare pil ömrü çok kısa sürüyorsa , miliamperi (mAh) yüksek, şarj edilebilir pilleri tercih edebilirsiniz. Fare bilgisayarın en önemli donanımlarından biridir.

0 yorum:

Yorum Gönder