İnternet Sitesinin Mobil Görünümünü Test Etmek

Written By blogyazari on 30 Aralık 2013 Pazartesi | 08:42

web mobil versiyonu görüntülemek
Yaygınlaşan mobil internet ile beraber insanlar bilgiye mobil cihazları üzerinden ulaşmaya başladılar. Masaüstü ve dizüstü bilgisayarlar yerini küçümsenmeyecek oranda akıllı telefonlara bıraktı. Hal böyle olunca firmalar web sitelerinin  mobil sürümünü yapmak zorundalar.

Bu aşamada mobil internet sitesi tasarımında dikkat edilmesi gereken en önemli nokta ekran çözünürlüğüne uygun bir tasarımdır. Çünkü mobil cihazların ekran çözünürlüğü masaüstü ve dizüstü bilgisayarlara göre oldukça küçüktür.

Bir diğer dikkat edilmesi gereken nokta karmaşık bir tasarım yerine belli başlı başlıklar altında toplanmış basit bir mobil web sürümü tasarımıdır. Aynı zamanda sosyal ağlarla uyumlu olması web sitesinin trafiğinin yüksek olması ve tanınabilirliği için oldukça gereklidir.

Başlıkta belirttiğimiz gibi, sahip olduğunuz internet sitesinin mobil görünümünü test etmeye gelecek olursak;  6 farklı; ücretsiz web sitesi mobil sürümü test eden internet uygulaması var.Uygulamalar emülatör mantığı ile internet sitenizi mobil telefonlarda nasıl göründüğünü gösteriyor. Bu uygulamalar popüler akıllı telefonlar (iphone,samsung galaxy ,blackberry,nokia lumia v.b. gibi) ve tablet cihazlar için mobil versiyonları test edebiliyor. Bu siteleri aşağıda sıralıyorum;

iPad Peek
iPhone Tester
Mobile Phone Emulator
MobiReady
Responsivepx
Screenfly

0 yorum:

Yorum Gönder