Arkadaşlar İzlemeyen Kaldı Mı? Facebook Spam Reklamı

Written By blogyazari on 13 Ocak 2014 Pazartesi | 18:37

Facebook Spam Virüs Reklamlarından Nasıl Korunuruz? İnternet Virüslerinden Korunma Yöntemleri


 tekrar kaldıracaklar bu rezaleti izlemeyin kalmasın

Son günlerde Facebook sayfa , grup ya da profillerde  "arkadaşlar izlemeyen kaldı mı tekrar kaldıracaklar bu rezaleti izlemeyin kalmasın" ve "Bunları para bozuyor ünlü değil bunlar skandal bu yazıktır ya izlemeyen izlesin" ya da "Bunları herkese göstermemiz gerek Bu SKANDAL bizim TVlerimizde oluyor. Biz paylaşıyoruz onlar kaldırıyor. İzlemeyen kalmasın arkadaşlar " şeklinde bir bağlantı paylaşılmakta ve her an bu sayı artmaktadır. Bu bir spam reklamdır, bir çok bağlantı sonunca sizden flash player güncellemesi yapmanızı , bunun için de bir program indirmenizi ister.

Bu bağlantıya tıklamayınız, tıklarsanız da bağlantının sizi ulaştırdığı web sayfasında denilenleri yapmayanınız.Bu bağlantıyı tıklayıp, bilgisayarınıza bir dosya indirmeyiniz ve çalıştırmayınız. Eğer bağlantıya tıklamışsanız bir anti virüs yazımılı ile bilgisayarınızı taratmanızda fayda vardır. Bu facebook spam reklam virüsünden kurtulmak için , Facebook uygulamarınızı gözden geçirin , şüpheli uygulamaları silin, kaldırın.

Buna benzer facebook  virüsleri ile diğer makaleri aşağıdaki bağlantılardan okuyabilirsiniz.

"Profilime bakarmısınız Video Paylaştım" Facebook Virüsü ile ilgili makale için tıklayınız.
Facebook Virüsü: "Ödüller Yarın Açıklanacak" ilgili yazıyı okumak için tıklayınız.

Sinem Canyudumu ifşa ediyorum yazıklar olsun...resimlere küçükler bakmasın

30-10-2014 tarihinden bu yana "Sinem Canyudumu ifşa ediyorum yazıklar olsun...resimlere küçükler bakmasın" şeklinde bir virüs türemiştir. Bunu da aynı şekilde silebilirsiniz. Uygulamalarınızı ve internet siteleri üzerinden yapmış olduğunuz facebook beğenilerinizi kontrol ediniz.

02.02.2015 Güncelleme

"Büşra Yenidünyayı ifşa ediyorum ayıp ayıp .. Küçükler resimlere bakmasın... " ya da "Aysu Vuralı ifşa ediyorum. Ayıp ayııp" gibi başlayan bir Facebook spam reklamı / facebook virüsü tespit edilmiştir.

Büşra Yenidünyayı ifşa ediyorum Aysu Vuralı ifşa ediyorum. Ayıp ayıp facebook virüsü spam reklamı

Bu virüsten kurtulmak için Facebook hesabınızda izin verdiğiniz uygulamaları kontrol edin. Şüpheli olanları silin. Eğer akıllı telefon üzerinden Facebook'u kullanıyorsunuz şüpheli uygulamaları kullanmayın silin.

0 yorum:

Yorum Gönder