Yeni T.C. Kimlik Kartı Nedir? Nasıl Kullanılacak?

Written By blogyazari on 18 Ekim 2013 Cuma | 21:30

T.C. Kimlik Kartı Nedir?

T.C Kimlik Kartı, yakin gelecekte kanuni olarak nüfus cüzdanın yerine geçerek, vatandaşlık kartı olarak kullanılacaktır. T.C Kimlik Kartı, yapılan pilot uygulama kapsamında, şimdilik Bolu ilinde ikamet eden vatandaşlarımıza verilmektedir. T.C. Kimlik Kartı ile giriş yapabilmeniz için iki yöntem bulunmaktadır. Standart Kart Okuyucu ile giriş: T.C Kimlik Kartı ve PIN ile giriş yapabilirsiniz. Bilgisayarınızda standart kart okuyucunun sürücüsü ve AKIS sürücüsü kurulu olmalıdır. Kart Erişim Cihazı ile giriş:ilk etapta Kart, PIN ve Parmak izi üçlüsü kullanılarak yapılacaktır. Bu yöntem standart kart okuyucuya göre çok daha güvenli bir giriş yöntemidir.Bu kimlik kartları elektronik nüfus cüzdanınız olacaktır.

Kimlik kartınız ile https://giris.turkiye.gov.tr/Giris/T-C-Kimlik-Karti adresinden E - devlet uygulamasına erişebilirsiniz.

tc kimlik kartı Akıllı kart okuyucusu yandaki cihaza benzemektedir. Görsel örnek olarak verilmiştir.

Akıllı kimlik kartı ve akıllı etiketler de benzer yüksek teknoloji ile çalışmaktadır. Akıllı kimlik kartları bazı yerlerde elektronik kimlik kartı olarak da geçmektedir.

0 yorum:

Yorum Gönder