Xkeyscore Nedir?

Written By blogyazari on 31 Temmuz 2013 Çarşamba | 20:51

Xkeyscore  Nedir?


Eski CIA ajanı Edward Snowden sığınma talebinde bulunduğu Rusya'da ABD'nin dinleme - izleme tekniklerine dair yeni açıklamalar yaptı. Bu açıklamalara göre ABD'nin NSA adlı kurumu (Ulusal Güvenlik
Ajansı) Xkeyscore adında bir program ile internet kullacılarının internet yazışmalarını,konuşmalarını ve kişisel bilgilerini içeren veritabanlarını kimseden izin almasan tarama kabiliyetine sahip.

Xkeyscore bir internet kullanıcısının internette yaptığı herşeye erişebilme yeteniğinde bir program. Tabi bu bizim bilgisayarlarımıza kurduğumuz sıradan programlardan değil. Özel gelişmiş bilgisayarları , depolama birimleri ve bilemediğimiz özellikleri mevcut bir sistem.

İnternetin gelişmesine paralel, internet korsanlarının ve devletlerin istihbarat amacıyla kullanıcıların bilgilerine erişmek istemesi her geçen gün daha sistemli bir hal alıyor.Geriden gelen güvenlik önlemleri yetersiz kalıyor ve güvenlik önlemlerinin her geldiği seviye internet korsanlarının ve devletlerin daha ileri programlarla , internet kullanıcılarının bilgilerine erişmek istemelerine sebep oluyor.

Bir önceki yazımda şirketlerin ve devletlerin istihbarat servisleri eliyle kullanmakta olduğu Deep Packet Inspection - Derin Paket Denetleme (dpi) sistemini ve korunma yöntemlerinden bahsetmiştim.

0 yorum:

Yorum Gönder