Home » , , , » Blip.tv - Video yükleyerek para kazanmak

Blip.tv - Video yükleyerek para kazanmak

Written By blogyazari on 2 Eylül 2011 Cuma | 03:52


Blip.tv bir video sitesidir. Ancak diğerlerinden birkaç farkı var. Öncelikle yüksek çözünürlüklü videoları barındırdığından bahsetmek istiyorum. Yanılmıyorsam 1080p ve altı videoları ve aynı zamanda birçok video uzantısını destekliyor.

Bir diğer özelliği ise yüklediğiniz videolarda reklam yayınlanmasını izin veren kutucuğu işaretlerseniz 1000 gösterim başına belli paralar alabiliyorsunuz. Tabi 1000 şart değil, videoları o gün 100 kişi de seyretmiş olabilir. Ona göre orantılı bir kazanç sağlarsınız. Sanırım gösterilen reklamların tıklamalarından da ayrı kazanç sağlıyorsunuz.

Kazancınız 25$ ve üzeri olduğunda paranızı alabiliyorsunuz.Blip.tv kazancını %50'sini yani yarısını video yükleyenlerle paylaştığını ifade ediyor.25-600$ arasını paypal hesabınıza yatırıyorlar.Sistem şu şekilde işliyor.Bu ay kazancın $25 üzerinde olduğunu varsayalım.Bu parayı 3 ay sonra o ayın ilk haftasında yatırırlar.Aynı şekilde gelecek ayki kazancın da 3 ay sonraya ötelenir.Sürekli 3 ay sonradır.Ancak 3 ayda bir değildir.Karıştırmayın. Peki aylık kazancım 25$ altında ise; o zaman da kazancın sonraki aya devreder.25$ ve üzerini kazandığın ay işleme girer 3 ay sonra paypal hesabına yatar. Yani ilk kazancınızı alabilmeniz için (bu ay 25$ ve üzeri kazandığınızı düşünerek) 3 ay sonrayı beklemeniz gerekir. 600$ ve üzerindeki kazanca bir form doldurmanı isterler.Çek olarak gelir falan.Daha bana nasip olmadı. :) Ha ayrıca bu video sitesi çok adaletli çünkü kazancınızı virgülden sonra beş-altı basamak küsuratlarına kadar hesaplıyor.

Ne lazım?

1-Paypal hesabı ve kredi kartı ( eşleştirmek için gereklidir (sanal kredi kartı da olur))
2-Video üretmek için ekipman (Video kamera , fotoğraf mak. ,bilgisayar gibi- eğer kendi çekimlerinizi yayınlayacaksanız)
3-Eğer düzenleme gerekiyorsa video düzenleme programı ve kullanım bilgisi
4-Çok izlenecek videoyu bulmak için fikirler.

Kayıt olursanız ilk işiniz paypal hesabınızda kullandığınız e-posta adresini "  Settings-Payouts-Paypal E-mail "  yazan kısma yazmak olmalı.

Sonra videoları video sitesinin kendi uygulamasıyla masaüstünden ya da ftp adresinden ve ya web sayfası üzerinden yükleyin.

Sonra "Distribution - Overview " kısmından videolarınızın görüntülenmesini istediğiniz kanalları/platformları seçin.Tavsiyem olabildiğince fazla tercih yapmanız.Çünkü bunlar sizin dağıtım kanallarınız.Yani daha çok yerde görüntülenme dolayısıyla daha çok video izlenmesi demek.

Uyarılar: Asla pornografik içerik eklemeyin , direkt hesabınız silinir.Bu konuda çok katılar.Ayrıca telif haklarına aykırı içerik paylaşımı, başka sitelerden video indirip eklemek ( örneğin youtube'den indir blip.tv'ye yükle yok!) , oyun videoları yüklemek, kendi videolarını sürekli seyretmek hesabınızı sildirir.Videolarınızın kaliteli içeriğe sahip olması gerekir.Animasyon olur, sizin çektiğiniz fotoların slayt gösterisi olur, komik bir şakanız olur. Ancak dediğim gibi abuk sabuk videolara müdahale ediyorlar.Bir kere hesabımı silmişlerdi.

Ben şimdiye kadar 113$ aldım.(9 -10 ay gibi bir sürede) 20$ civarı da şu an birikmiş durumda. Zaten geçimimi buradan sağlayacak değilim.Az da olsa ek gelir sağlama peşindeyim.Siz de böyle  düşünün tabi eğer çok güzel videolarınız varsa kazancınızın ucu açık...

Notlar: Şu an ( 02.09.2011) BTK tarafından site erişime kapalı durumdadır. Sebebi ise kaset skandallarından sonra tedbirdir.Tabiki bu sorunu DNS değiştirirek aşabilirsiniz.Aynı şekilde videolarınızı seyredeceklerin de DNS değiştirmesi gereklidir.

0 yorum:

Yorum Gönder