Google Chrome Yeni Sekme Sayfasını Değiştirmek

Written By blogyazari on 18 Ekim 2013 Cuma | 04:11

Son güncelleme ile beraber Google Chrome yeni sekme sayfası boş olarak değil en sık girilen sayfa, yer imleri sekiz kutucuk içerisinde önizleme olarak geliyor.Bunun sebebi güncelleme ile "Genişletilmiş Anında Arama  API"sının hazırayar olarak etkinleştirilmiş olmasından kaynaklanmaktadır. Bu API, varsayılan arama sağlayıcısıyla daha gelişmiş bir entegrasyon, yenilenmiş bir Yeni Sekme Sayfası, çok amaçlı adres çubuğunda arama sorgusu terimlerinin ayrıştırılması, temiz bir çok amaçlı adres çubuğu açılır listesi ve siz çok amaçlı adres çubuğunda yazarken arama sonuçlarının anında önizlenmesi özelliklerini içeriyor.


Chrome Yeni Sekme Sayfası ayarı

Bu yazıda Chrome yeni sekme sayfasını nasıl değiştireceğimizi anlatmaktadır.Bu , Chrome'un gelişmiş bir ayarıdır. Yeni bir sekme açın ve adres çubuğuna " chrome://flags" (tırnak işaretleri olmadan) yazın. Çıkan seçeneklerde  "Anında Arama Genişletilmiş API'sını etkinleştir " yazısını arayın. 
Anında Arama Genişletilmiş
buradan ayarı "devre dışı" konumuna getirip sayfanın en altında bulunan "şimdi yeniden başlat" düğmesine tıklayın. Chrome internet tarayıcısı yeniden başlayacak ve yeni sekme sayfası eski haline geri dönecektir.Bu ayar ile beraber sık gezinen web siteleri bu kutucuklarda önizleme olarak görünmeyecektir.
chrome web tarayıcısı yeni sekme

0 yorum:

Yorum Gönder