Home » , , , , » İlginç Google Earth 360 derece Görüntüsü

İlginç Google Earth 360 derece Görüntüsü

Written By blogyazari on 20 Eylül 2013 Cuma | 16:43

Google Earth yeryüzü,ay,mars ve gökyüzünü keşfetmemizi sağlayan Google hizmeti bir programdır. Ücretsiz ve ücretli sürümü vardır. Kullanıcılar herhangi bir yer ile ilgili fotoğrafları ilgili yere yakın bir noktada konumlandırarak paylaşım yapabiliyorlar.

Bazen de kuruluşlar ya da bireyler çeşitli tekniklerle 360 derece görüntü elde edip bunları google earth programına yükleyip , yükledikleri yeri tanıtabiliyorlar.

Tabi bu saydıklarımızın yanında programın birçok özelliği daha var.Ancak bu yazımda google earth üzerinde yine bu 360 derece görüntülerde karşılaştığım bir acayipliği paylaşmak istedim.

Yer Adana Taş Köprü.

Bir beyefendi elinde poşet ile köprüyü geçiyor. Google Earth 360 derece görüntülerin temel özelliği olan çok sayıda fotoğraf çekme ve bunları birleştirmeye dönük tekniği yüzünden görüntüde 3 defa çıkıyor. İlkinde önü dönük ve bir diğer fotoğrafta da arkası.Bu iki halde bir gariplik yok ancak o da nesi; önü dönük fotoğrafta az daha yakınlaşınca pantolonun rengi değişmiş.

Herhangi bir photoshop müdahalesi yapmadığım için neden öyle olduğunu kestiremedim. Beyefendinin ikizi diye düşündüm.Bizzat görüntüyü görmek isteyenler için koordinatları veriyorum.Bu koordinatları google earth programının arama kutusuna yapıştırarak görüntüyü görebilirsiniz.

Koordinatlar: 36.986248,35.334611



0 yorum:

Yorum Gönder